Title Header


Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Etiam pharetra, tellus sit amet congue vulputate, nisi erat iaculis nibh, vitae feugiat sapien ante eget mauris.Aenean sollicitudin imperdiet arcu, vitae dignissim est posuere id.Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Etiam pharetra, tellus sit amet congue vulputate, nisi erat iaculis nibh, vitae feugiat sapien ante eget mauris.Aenean sollicitudin imperdiet arcu, vitae dignissim est posuere id.

Get Adobe Flash player

1«Ти - людина, значить, маєш права»

Щорічно 10 грудня в світі відзначають Міжнародний день захисту прав людини. Ця дата була впроваджена Генеральною Асамблеєю ООН в 1950 році на честь прийняття 10 грудня 1948 року Загальної декларації з прав людини. Декларація стала першим світовим документом, що сформулював положення про права людини.

      Загальна декларація прав людини - важливий і корисний документ. Але в ньому говориться про людей загалом - і жодного слова про дітей. Але ж діти потребують особливої уваги й захисту з боку держави.

     Саме тому 1989 року ООН прийняла окремий документ під назвою «Конвенція про права дитини». Конвенція - це міжнародна угода. У ній держави беруть зобов'язання дотримуватись прав кожної дитини. І наша держава також підписалася під цим документом, а значить - пообіцяла світові піклуватися про своїх маленьких громадян. Документ містить 54 статті, в них - 40 прав, які має дитина. 

Під час цього дня правової освіти дошкільнят, вихователі в кожній віковій групі провели низку занять, бесід, ігор, перегляд мультфільмів, які були спрямовані на ознайомлення дітей з правами, визначеними Конвенцією ООН з прав дитини. Читали дошкільнятам художню літературу, розучували з ними вірші на тему правового виховання

Навчаймо дітей знати свої права та поважати права кожної людини, виконувати свої обов’язки завжди і всюди, а також дотримуватись взаємоповаги один до одного, адже щаслива дитина – це така дитина, яка: знає, що її люблять (незалежно ні від чого), відчуває свою захищеність, свою унікальність, підтримку з боку батьків в подоланні незнайомих ситуацій. Це така дитина, яка є творцем свого життя.

2   3

4   5

6   7

8   9

       10-                  11-

       12-                  13-

       14-                  15-

З педагогами був проведений семінар до Всеукраїнської акції “16 днів проти насильства” на тему «Ні булінгу!!!», адже сьогодні подібні питання надзвичайно болючі та актуальні, підкреслюючи, що будь-які прояви жорстокого поводження з дітьми ,насильства над людиною,незалежно від її статі, є порушенням прав людини.

16   17

18   19

Дошкільний навчальний заклад №12 м.Рівне.